starnieuws

Onderwijsbonden besluiten tot 11 uur te werken

07 May, 01:55
De lidbonden aangesloten bij de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) hebben het actiemode aangepast. Tijdens een ledenvergadering gisteren is besloten om de school vandaag en morgen om 11.00 uur te verlaten. Ook het Syndicaat voor Onderwijsgevenden heeft besloten dezelfde lijn te volgen als de overige onderwijsbonden van de FOLS. De school wordt tot 11.00 uur bezocht.

Drie dagen lang is besloten niet naar school te gaan. Er wordt geprotesteerd tegen de verhoogde energietarieven. De onderwijsbonden zijn solidair met C-47 en diverse andere bonden. De leerkrachten voeren aan dat zij niet in staat zijn de verhoogde tarieven te betalen.

De Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname heeft sinds maandag opgeroepen het werk te hervatten. Aangevoerd wordt dat zij dinsdag in Ravaksur verband met de regering praten over de verhoogde energietarieven.

Vandaag zal president Chan Santokhi zich buigen over de stroomtarieven. Ravaksur en diverse andere bonden zijn uitgenodigd voor deze vergadering. C-47 die deel uitmaakt van Ravaksur zal deze keer niet thuisblijven, maar de vergadering bijwonen. Voorkomen moet worden dat andere vakcentrales gaan bepalen voor C-47.

De president heeft eerder aangekondigd dat gekeken zal worden naar de prijzen. Indien er fouten gemaakt zijn bij de berekening, zullen deze gecorrigeerd worden.

Advertentie

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May